Een ruine herbouwd

Op een loopafstand van nog geen 3 kilometer liggen de resten van wat ooit Slot Schaesberg werd genoemd. De huidige restanten van Kasteel Schaesberg dateren grotendeels uit 1571, 1616. De restanten van de hoeve dateren uit 1650. Het kasteel is gebouwd in opdracht van de familie Van Schaesberg op de fundamenten van hun oude burcht. De naam Schaesberg (Schayfzberg ed) komt al vanaf begin 14e eeuw voor in het gebied. Na het overlijden van de laatste adellijke bewoner in 1733, kwam het kasteel leeg te staan en viel het ten prooi aan verval.

Stichting Landgoed Slot Schaesberg heeft tot doel om Kasteel Schaesberg en de bijbehorende Slothoeve op historisch en wetenschappelijk verantwoorde wijze te herbouwen en het omliggende gebied te herinrichten. Het slot is zowel een cultuurhistorische publieksattractie als een locatie voor opleiding en scholing ter bevordering van ambachtelijke vakkennis. 

Het slot is beslist een bezoekje waard. Voor meer informatie kijk op https://www.slotschaesberg.nl.

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

11.02 | 12:46

Dag,

Zijn alle kamers nog vrij op de dag van 21 juni aankomen en 22 juni weer vertrekken. Gaat dus om 2 Tweepersoonskamer en 1 eenpersoonskamer.

Ik hoor u gra

...
20.11 | 21:13

Hallo Wilma en Herman,
vielen Dank. Es war sehr nett bei Euch. Wir waren gut untergebracht und haben hervorragend gefrühstückt. Gerne wieder.
Grüße aus Düren

...
30.07 | 07:23
Covid-19 heeft ontvangen 3
21.09 | 21:26
Douche heeft ontvangen 4
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE